Munkamódszerünk

Az elmúlt évek során összegyűjtött tapasztalatunk a weboldal-készítés, honlap-felújítás kapcsán elvezetett ahhoz, hogy az alább bemutatott munkamódszerünk egy gyakorlatban alkalmazott, kipróbált, és működőképes rendszert alkosson, amely segítségével a Megrendelőinknek hatékony, jól működő honlapokat tudunk átadni.

Mindezen feltételek teljesüléséhez elengedhetetlen, hogy első lépésként felmérjük Megrendelőink igényeit, a piaci lehetőségeket és a technikai követelményeket. A célunk, hogy minden fontos információt összegyűjtsünk, amely szükséges a honlap fejlesztéséhez. Az így megismert adatok alapján készül el egy pontos feladat-leírás, mely már konkrétumokat tartalmaz a weboldal elemeire vonatkozóan.

Nagyon sokszor találkozunk olyan megkeresésekkel, amelyben csak néhány mondatban, homályosan megfogalmazott igényeket vázolnak fel Ügyfeleink. Ez nem meglepő, hiszen sokszor még csak „sötétben tapogatóznak” az érdeklődők, nem tudják, hogy milyen lehetőségeik lennének igényeik megvalósítása terén. Ehhez többszöri e-mail váltás, telefonos, vagy személyes egyeztetés szükséges, melyben kollégáink készséggel állnak Ügyfeleink rendelkezésére.

0. Gondolkodjunk együtt


Gondolkojunk együtt! Ügyfeleink igényeinek, elképzeléseinek megértéséhez nagyon fontos, hogy már az első pillanattól kezdve együtt gondolkodjunk! Tapasztalataink révén már az első kérdések után ötletekkel, tanácsokkal tudunk szolgálni, ezzel kialakítva azt a medret, amelyben a továbbiakban dolgozni tudunk. Itt ismerjük meg a tartalmi, formai elvárásokat, egyedi igényeket, eddig nem látott egyéni elképzeléseket, melyeket kombinálunk az internetes technológia kínálta lehetőségekkel. Ekkor általában ügyfeleink számára is új megvilágításba kerül internetes megjelenésük.
Ez a munkamódszer, közös gondolkodás jellemzi az egész tevékenységünket, így tudunk gyorsan, hatékonyan dolgozni, és sikeres weboldalakat készíteni Megrendelőinknek, ahol a végső szót mindig Ön mondja ki.

1. Árajánlat készítése


Árajánlat készítése! A közös gondolkodás során felvázolt tervek alapján tudunk egy megalapozott, az igényeinek megfelelő tartalommal ellátott árajánlatot készíteni. Ebben minden előzetesen egyeztetett funkció, tartalom, kiegészítő elem elkészítésének költsége és részletes leírása szerepel.
Ebből is látszik, hogy nincs két egyforma árajánlat, nem alkalmazunk sablon megoldásokat. Minden az Ön igényeinek megfelelően, egyedileg készül.
Az árajánlatban általában olyan tételek felvázolása is szerepel, melyek kiegészítő lehetőségek, nem szükségesek feltétlenül a készülő oldalhoz. Ezekből a Megrendelő igényei szerint szabadon „mazsolázhat”.

2. Árajánlat elfogadása, szükség esetén módosítás


Árajánlat elfogadása, módosítása! Az elküldött árajánlat után Megrendelőink jóváhagyása következik. Az elküldött árajánlaton csak kevés esetben szükséges módosítani, hála az előzetes részletes igényfelmérésnek és egyeztetésnek. Amint leendő Ügyfelünk jóváhagyta az árajánlatot, az után léphetünk csak a következő fázisba. Az árajánlat elfogadását követően kerül számlázásra az első részösszeg, mely általában a teljes összeg 20%-a.
Ez után már jöhet a munka látványosabb része, most látunk először részletet a születőben levő weboldalból.

3. Látványterv elkészítése, csiszolása, elfogadása


Az árajánlat elfogadása után látványos eleméhez ér a weboldal fejlesztése: elkészülnek az első látványtervek. Minden Megrendelőnknek 2 látványtervet készítünk. A látványtervek általában egy hagyományosabb és egy merészebb megvalósítási formát mutatnak, így mindenki megtalálhatja a számára igazán kedvező megoldást. Ezek a tervek egy-egy kép formájában mutatják be a készülő weboldalt, melyeknek a tartalmi és színvilága, elrendezése, stb. már konkrétumokat tartalmaz, az együtt gondolkodás során és az árajánlatban egyeztetett adatok alapján. A Megrendelőnek természetesen lehetősége van az adott színvilágon finomítani – erre azonban kevés alkalommal kerül sor hála a részletes előzetes igényfelmérésnek.

Weboldal grafikai tervezése

Azt követően, hogy a Megrendelő elfogadja a látványtervet, újabb fázisba léphet a weboldal készítése. Ekkor kerül kiszámlázásra a honlap teljes bekerülési költségének újabb 30 %-a.

4. Grafika részletes kidolgozása


Grafika részletes kidolgozása! A látványtervek egyes részleteikben még elnagyolt, nem teljesen kidolgozott grafikai elemeket is tartalmaznak. A terv elfogadása után következik a grafika részletes megtervezése, a legapróbb részletekig történő kidolgozása. Itt már minden modul a helyére kerül, minden elrendezés, tartalmi és design elem a neki megfelelő formát ölt. A Megrendelő természetesen bármikor betekinthet a készülő oldalba, és ha valahol változtatást szeretne a grafikán, akkor itt lehetősége nyílik rá. Az oldal itt változik át egy képből egy weboldallá, bár itt még tartalom nélkül létezik.

5. Adminisztrátori felület elkészítése


Adminisztrátori felület elkészítése! A grafikai munkával párhuzamosan az adminisztrátori felület fejlesztését is végezzük, így fej-fej mellett halad a két folyamat. Az adminisztrátori felület a weboldal azon része, melyen keresztül a Megrendelő a későbbiek folyamán a külvilágtól elzárva képes szerkeszteni a honlap dinamikus tartalmait. (pl. Bemutatkozó szöveg, Főoldali tartalom, Termékek kezelése, Akciók, stb.) Az adminisztrátori felület az oldal vezérlőközpontja.
A rendszer elkészülését követően nagyon fontos, hogy a Megrendelőinket megtanítsuk ennek a hatékony és gyors használatára, hiszen nap mint nap ezt a felületet fogják kezelni, amikor a weboldalukon módosítani szeretnének.

6. Analitikai rendszerek bekötése


Analitikai rendszerek bekötése Amint elkészül a végleges grafikai terv és a hozzá kapcsolódó adminisztrátori felület, és ezek össze is lettek kötve, akkor következhet a különböző statisztikai rendszerek weboldalhoz való kapcsolása.
Statisztikák nélkül szinte vakok vagyunk az interneten, nem látjuk, hogy kik, mikor, honnan, milyen gyakran látogatnak a weboldalunkra, és persze azt sem, hogy mely oldalakat tekintik meg legtöbbször, mennyi időt töltenek nálunk. Ezekre a kérdésekre adnak nagyon pontos és jól használható, részletes válaszokat az analitikai rendszerek, mint pl. a Google Analitycs.

7. Tesztelés, tartalomfeltöltés


Tesztelés, tartalomfeltöltés Ebbe a fázisba lépve az oldal programozói szempontból már szinte teljes egészében elkészültnek tekinthető. A Megrendelő ekkor már fel tudja tölteni adatokkal a rendszert, a különböző szövegek, modulok, termékek a helyükre kerülnek. Ekkor már élesben lehet kipróbálni minden funkciót, amit az oldal kínál. Fontos tudni azt is, hogy nem csak mi, hanem a Megrendelőink is nagy szerepet kapnak a tesztelési folyamatokban. A gyakorlati használat mellett derülhet fény egy-egy apróbb hibára, vagy kényelmetlenségre, amelyet még az oldal élesítése előtt módosítunk, így a nagyközönség már ezen gyermekbetegségek kiküszöbölése után látogathatja meg elkészült weboldalunkat.

8. Élesítés


Weboldal élesítése Amint az összes tartalom felkerült a weboldalra, valamint befejeződött a tesztelési folyamat is, akkor nincs más hátra, mint az elkészült honlapot élesíteni, bemutatni a közönségnek.
Nagyon fontossá vált az utóbbi években a közösségi médián való részvétel is, így többnyire az oldal indulásával egyszerre kerül bevezetésre pl. a Facebookon a céges profil is.
Ügyes marketing segítségével már az oldal indulása előtt célszerű egy kis kíváncsiságot generálni a leendő látogatókban, ezzel is elősegítve azt, hogy a lehető legtöbben navigáljanak el az elkészült weboldalra, lássák a termékeket, ismerjék meg a szolgáltatásokat.
A weboldal élesítésével egyidejűleg kerül kiállításra az utolsó, még fennálló számlaösszeg is, mely a teljes weblap-készítés díjának 50%-a.
Kijelenthetjük, a weboldal Elkészült!!!

9. Utánkövetés, karbantartás


Utánkövetés, karbantartás Az elkészült honlap átadása után sem hagyjuk magunkra Megrendelőinket.
Minden elkészült honlap mellé 1 éves karbantartást vállalunk díjmentesen, mely magában foglalja a szükséges apróbb változtatásokat, a szükséges oktatásokat, betanításokat, és a segítséget, ami egy új weboldal esetén nélkülözhetetlen. Így tehát 1 év garanciát vállalunk weboldalainkra!
Megrendelőinknek lehetősége van az 1 éven túl további karbantartást is igényelni, mely során több kedvezményt is adunk, és sok programozó tevékenységet elvégzünk díjmentesen! Az 1 éven túli karbantartási költségekről érdeklődjön Ügyfélszolgálatunkon!árajánlatot kérek     vagy     alap weboldal csomag

címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás