Mi történt ezen a napon? – nosztalgiázás Facebook módra

Mi történt ezen a napon? – nosztalgiázás Facebook módraÍrta: KLSoft, 2015.03.29, 9:35:18-kor


A Facebook egy új funkciót jelentett be a napokban, amely az On This Day nevet kapta és napokon belül mindenki számára elérhetővé is válik. A funkció lényege, hogy a régi bejegyzések közül előássa azokat, amelyek 1-2 vagy több évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon történtek.


 

A Facebook ezzel az újdonsággal egyértelműen az érzelmekre próbál hatni, és a pozitív, nosztalgikus élmények megmutatásával is azt igyekszik elérni, hogy még több időt töltsünk a közösségi oldalon.

 

Pozitív élmények nosztalgiázáshoz

Az „On ThisDay” funkció az előző évek képeit, eseményeit, állapotfrissítéseit bányássza elő a Facebook adatbázisából, figyelve arra, hogy leginkább a pozitív élményeket elevenítse fel a rendszer. Az újdonság mögött rejlő algoritmus segít abban, hogy a negatív emlékek ne kerüljenek elő – szakítás, elhunyt barátok – és ezzel ne zaklassák fel a látogatókat, így pedig ne vessék vissza a pozitív, nosztalgiázó élményeket.

Mi történt ezen a napon? – nosztalgiázás Facebook módra

Az új funkció nem a Facebook ötlete volt eredendően, a Timehop nevű alkalmazás már évek óta elérhető, és használható ugyanezzel az alapgondolattal. A Foursquare-en használható alkalmazás azonban szinte az összes bekötött, engedélyezett közösségi hálózatról (Twitter, Foursquare, Dropbox, iPhoto, Flickr - vagy éppen a Facebook) gyűjti az emlékeket, ellenben a Facebook megoldásával, amely csak a saját adatbázisára hagyatkozik.

Az On This Day funkció napokon belül elérhető lesz mindenki számára mind mobilos, mind pedig az asztali változatoknál: a fülek közt, valamint a facebook.com/onthisday linken, emellett pedig a hírfolyamban is felbukkan majd az odairányító hivatkozás.

Lehetőség egy kis tisztogatásra is...

Az így előkerülő eseményeket csak az adott felhasználó látja, kivéve persze, ha újra megosztja azokat, ezzel pedig más felhasználókban is felkeltve a nosztalgikus érzéseket. Ez előásott élményekről persze lehet külön értesítéseket kérni, így biztosan nem maradunk le semmiről, ugyanakkor a privát megjelenítés lehetőséget ad egy kis tisztításra is, hiszen a korábbi kevésbé kellemes, vagy ciki eseményeket ki is tudjuk így törölni.

A Facebook nem most kezdett el kísérletezni a régi események időszakos felelevenítésével, az On This Day funkciót is hosszú ideje fejleszti, csiszolja a cég.

 

Az „Ezen a napon” funkció immár publikus, folyamatosan fogják megkapni a felhasználók.

Nektek hogy tetszik az újdonság?
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás