Facebook oldalak változása

Facebook oldalak változásaÍrta: KLSoft, 2012.03.17, 9:32:24-kor

Cimkék: Facebook, KLSoft,

Március 30. után a Facebook-on minden oldal automatikusan megváltozik...
A Facebook-on hetek óta látható minden oldal tulajdonos és adminisztrátor számára az értesítés, hogy március 30-tól mindenhol az új, úgynevezett idővonalas elrendezés lesz a megjelenés egyetlen formája.
Fontos kérdés, hogy foglalkozunk-e ezzel, vagy hagyjuk, hogy az események maguktól megtörténjenek, lesz ami lesz alapon. A változás mindenképpen bekövetkezik, így hát kézenfekvő, hogy az ebben rejlő lehetőségeket megragadjuk, és a lehető legtöbb pozitívumot kihozzuk Facebook-os oldalunkból.
Természetesen ha nem akarunk, nem kell tennünk semmit, viszont ekkor elképzelhető, hogy egy kusza, és összességében csúnya oldalt kapunk a jól megszokott helyünkön - hiszen a változás március 30-tól mindenkire érvényes.
Nem kell megvárnunk az automata élesítést, lehetőségünk van már most kipróbálni, szerkesztgetni az oldalunk új kinézetét és tartalmát, ezzel is felkészülve a váltásra.

Az alábbiakban néhány "jó"-tanácsot osztok meg az olvasókkal, amit érdemes megfogadni ahhoz, hogy jó tudjuk használni az új funkciókat!
 • Az első és talán legszembetűnőbb rész az új elrendezésben az úgynevezett borítókép! A logónk, vagy kezdőképünk mögött, az oldalon egy nagy felület vár arra, hogy személyre szabjuk, és a saját igényeinknek megfelelően változtassunk rajta. A borítókép bármi lehet, de célszerű valami olyan témát választanunk, vagy szerkesztenünk, ami hűen kifejezi oldalunk témáját, és persze csalogató lesz minden látogató számára.
  A Facebook tudatja: "A borító képek 851 pixel szélesek és 315 pixel magasak. Ha ennél kisebb képek tölt fel a tulajdonos, az ki lesz nyújtva a megfelelő méretre. A feltöltött képnek minimum 399 pixel szélesnek kell lennie."
 • A borítóképben tilos bármilyen "kattintásra ösztönző" szöveget (call to action), vagy képet elhelyezni - pl. "Lájkolj minket", "Nyomd meg a Tetszik gombot a kép alatt", stb. Aki mégis ilyet tesz, azt kockáztatja, hogy akár a teljes oldala letiltás alá kerülhet! Kerüljük ezt!
 • Lehetőség nyílik egyes események, hírek kiemelésére. Tehát az oldal legfontosabb helyén magunk tudjuk szabályozni a megjelenítendő tartalmat!!! Az oldal adminisztrátora megjelölheti a bejegyzéseket - pl. "elkészült az új kinézetünk" c. hír.
  A Facebook
  tudatja: "A kiemelt üzenőfali bejegyzés az oldal tetején marad 7 napig, ezután pedig visszakerül az üzenőfalban elfoglalt normál helyére, a bejegyzés dátumának megfelelően. A követők által a falra írt bejegyzések nem emelhetőek ki."
 • Egy-egy fontosabb hírt, vagy bejegyzést ki is tudunk szélesíteni, így, ha pl. egy szép nagy képpel ellátott bejegyzésünk kerül publikálásra, akkor annak nagy teret tudunk biztosítani!
 • Az új funkciók bevezetésével lehetőség nyílik arra is, hogy az oldal látogatói privát üzenetet küldjenek az oldal adminisztrátora számára. - Gyakorlatilag üzenni lehet privát formában az "oldalnak".
 • Az adminisztrátorok számára pedig az új admin panel nyújt segítséget az oldal áttekintéséhez. Itt egy helyen láthatók az új értesítések, új üzenetek, elemzések, tippek, és minden, ami ahhoz kell, hogy a személyre tudjuk szabni a Facebook profilunkat.

Összefoglalva tehát: a változások már a küszöbön vannak, magunk dönthetünk arról, hogy az ebben rejlő lehetőségeket megragadjuk, vagy szó nélkül elmegyünk mellette.

A fenti tanácsokkal remélem, hogy sikerült egy kis útmutatást adnunk a teendőkhöz, és kedvet csinálnunk a változások alkalmazásához!

A saját oldalunk egyelőre így néz ki...

"KLSoft - webes megoldások mindenkinek" a Facebook-on

Várjuk a hozzászólásokat, véleményeket, kérünk minden olvasót, hogy mondja el gondolatait!
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás