Frissült a Gmail – teljes a Google Drive inegráció

Frissült a Gmail – teljes a Google Drive inegrációÍrta: KLSoft, 2013.11.29, 16:28:27-kor


A Google néhány napja bejelentette, hogy változtat, frissít a Gmail csatolmánykezelőjén, így immár anélkül is megtekinthető a csatolmányok tartalma, hogy letöltenénk azokat a saját gépünkre.


A frissítést követően a csatolmányok közvetlenül is olvashatók és azonnal le is menthetők a Google Drive-ba a Gmail felület elhagyása nélkül. Így tehát minden mobil eszközünkön is elérhetjük a mentett csatolmányokat a Google Drive fiókon keresztül.

Gmail frissítés - Google drive integráció

Előnézeti kép a csatolmányokhoz

A frissítés nem csak a Google Drive integrációt hozta magával. Ezentúl ha megnyitunk egy levelet, amihez valamilyen csatolmány tartozik, akkor azonnal láthatjuk annak az előnézeti képét egy kis bélyegkép formájában. Ha rákattintunk az előnézeti képre, akkor azonnal teljes képernyőn is tudjuk olvasni a fájl tartalmát. Sőt, nem csak olvasni tudjuk, hanem keresni is tudunk benne.

Gmail frissítés - Google drive integráció

Mentés a Google Drive-ba, vagy a saját gépre

A csatolmányokat természetesen ezután is le tudjuk menteni a későbbi felhasználás céljából, ám immár két lehetőségünk is van. Az előnézeti bélyegképen végighúzva az egeret a következőket láthatjuk:

  • Letöltés ikon: fájl mentése a saját gépre a megszokott módon
  • Google Drive ikon: fájl mentése közvetlenül a Google Drive-ba

Gmail frissítés - Google drive integráció

A frissítést az elmúlt napokban már a legtöbb felhasználó megkapta és használhatja is!

Ti használjátok a Gmailt? Örültök ennek az újdonságnak? Mi a véleményetek róla? Várjuk a tapasztalatokat!

Forrás: Google Blogspot
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás