Megújult a bejegyzés időzítés funkció a Facebookon

Megújult a bejegyzés időzítés funkció a FacebookonÍrta: KLSoft, 2013.11.23, 12:20:42-kor


A Facebook a napokban megváltoztatta, leegyszerűsítette a bejegyzések időzítését lehetővé tevő funkciót, így érdemes pár szóban áttekintenünk, hogy hogyan érdemes időzíteni a posztokat.


Időzítés? Ilyen is van?

Bizony van. A Facebook oldalak adminisztrátorai jól tudják, hogy naponta többször is új bejegyzésekkel kell jelen lenni, folyamatosan friss tartalmakat kell nyújtani a kedvelőknek. Ez viszont rengeteg időt emészt fel, arról nem is beszélve, hogy nem is tudunk minden 2-3-4 órában odaülni a számítógép elé, és minőségi tartalmat megosztani a felhasználóinknak.
Erre a problémára nyújt megoldást a bejegyzések időzítése. Ez a funkció régóta a Facebook részét képezi, ám eddig sajnos méltatlanul elhanyagolt, és körülményesen használható lehetőség volt. Ennek azonban vége!

Megújult az időzítés funkció!

Az elmúlt napokban a Facebook végre átdolgozta, és nagyon jól használhatóvá tette az időzített bejegyzések készítését. Nézzük meg, hogy hogyan is működik mindez!
Minden bejegyzést típust tudunk időzíteni (link, kép, egyszerű szöveges bejegyzés, stb.). Ehhez nem kell mást tennünk, mint megírjuk a szokott módon a kívánt tartalmat, majd a szerkesztőfelület bal alsó sarkában levő időzést gombra kattintunk (1).

Megújult az időzítés funkció a Facebookon

Itt kiválasztjuk egy kis naptárból azt a napot (2), amikor a bejegyzést szeretnénk megosztani. Ez alapértelmezetten az aktuális nap (késő este pedig már a következő nap).
Utána pedig elkezdjük beírni, hogy hány órakor (3) szeretnénk aktívvá állítani a bejegyzést. Itt egyszerűen csak elkezdjük beírni az órát, és a Facebook máris kiegészíti ezt nekünk. Lehetőségünk van akár 5 percenkénti gyakoriságot is választani a felugró listából.
Ezt követően az időzítés gombra kattintva (4) máris végeztünk. A Tevékenységnaplóba bekerülnek az időzített posztok, bármikor át is tudjuk tekinteni azokat!

Kell-e időzíteni?

A válaszom erre egyértelmű igen! Ahogy már fentebb írtam, minőségi tartalmat előállítani időigényes feladat, és nem is tudunk mindig a gép előtt ülni. Így amikor egy bejegyzést közzéteszünk, akkor érdemes még legalább 2-3 másikat is beállítani, hiszen ezzel rengeteg időt spórolhatunk. Emellett pedig egy folyamatos jelenlétünk is lesz a hírfolyamon, hiszen beállíthatjuk, hogy 3-4 óránként egy-egy új bejegyzésünk váljon aktívvá.

Összességében elmondjuk, hogy egy nagyon könnyen használható, praktikus, és szükséges felület újult meg az elmúlt napokban, amit nagyon sűrűn, nagyon eredményesen tudunk használni a jövőben!

Ti használjátok az időzített bejegyzéseket? Mi a véleményetek róla? Kíváncsian várjuk a tapasztalatokat!

Holnap arra is adunk pár fontos tippet, hogy hogyan érdemes időzíteni a bejegyzéseket! Érdemes lesz visszatérni akkor is!
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás