Nagyobb képek a Facebookon a linkek beszúrásánál

Nagyobb képek a Facebookon a linkek beszúrásánálÍrta: KLSoft, 2013.09.26, 21:07:43-kor


A Facebook átalakított hirdetési rendszere több ponton is megváltoztatta az elhelyezett linkek megjelenését. A hirdetések mellett a megosztott linkek is máshogy jelennek meg, nézzük hogyan!?


A Facebook az elmúlt hónapban nagyon sokat változtatott a hirdetési rendszerén, illetve az elhelyezett hirdetések megjelenítésén is. Ehhez kapcsolódóan a megosztott linkek is sokkal figyelemfelhívóbbak, nagyobbak, szebbek lettek.

Mi volt eddig?

Ha egy bejegyzésben elhelyeztél egy linket, akkor a Facebook a linket elkészítette, és a link oldaláról választott egy képet (vagy a beállított képet), amit megjelenített a link mellett. Ez a kép először 90x90 pixel volt, amit később 154x154 pixelre növeltek, most pedig 400x209 pixelre növeltek!

Ez látványos növekedés, így nem mehetünk el mellette szó nélkül!

Nagyobb képek a megosztott linkeknél

Eddig ha azt szerettük volna, hogy látványos, nagy kép kerüljön a bejegyzésünk mellé, akkor annak az volt a módja, hogy feltöltöttünk egy képet, aminek a leírásába beleírtuk a linket (így a kép 400x300 pixel méretű lett). Így viszont a képre kattintva a leírásban még meg kellett keresni a linket, és oda kattintva lehetett csak eljutni a kívánt tartalomra, ami valljuk be, nem hatékony. Macerás, sok látogató el sem jutott így a kívánt tartalomig…

Mi lett most?

Ezentúl, ha a hírfolyamon megosztunk egy linket a weboldalunkról, akkor az már az új formátumnak megfelelően, nagy képpel, látványosan fog megjelenni, ezzel is kiemelve a megosztott tartalmat.
Persze ehhez az kell, hogy a Facebook algoritmusa megfelelően nagy felbontású és megfelelő képarányú képet találjon a weboldalunkon ehhez!
A Facebook ajánlása a következő a képek méretére: 1200x627 pixel felbontás, vagyis az 1.91:1 arányú képek az ideálisak, a minimum felbontás pedig 400x209 pixel. Ha a kép aránya nem a fenti, akkor sincs nagy baj, a Facebook elvágja a képet olyanra, amilyenre kell. Persze itt nekünk kell arra figyelnünk, hogy ha szöveg is van a képen, akkor az úgy legyen elhelyezve, hogy a vágás után is rendesen látsszon!

Mik a teendőik a weblap / blog tulajdonosoknak?

  1. A weboldalon / blogban levő képek legalább 400x209 pixel felbontásúak legyenek. Célszerű minden új bejegyzést úgy megszerkeszteni, hogy a képek teljesítsék ezt a feltételt.
  2. Ha nem akarjuk, hogy a Facebook válassza ki a linkhez tartozó képet a weboldalunkról, akkor módosítsuk ennek megfelelően az open graph kódunkat. Így mindig az a kép kerül a link mellé, amelyet mi szeretnénk.
  3. Ha később hirdetésben is szeretnénk használni a linket és a képet, akkor figyeljünk arra, hogy ne legyen több 20%-nál a képen levő szöveg.

Miért jó ez nekünk?

A Facebook statisztikái és mérései alapján sokkal több a kattintás a nagy méretű, látványos képekre, mint a kis „eldugott linkekre”. Ezzel a módosítással a linkek is ugyanolyan látványosak, szépek és persze hatékonyak lehetnek, mint eddig a képek voltak. Közben pedig nem kell fent leírt a macerás megoldással elhelyezni a linkeket egy-egy kép leírásában.
Ilyen volt, ilyen lett…

Ilyen volt, ilyen lett:

Nagyobb képek a megosztott linkeknélIlyen volt...

Nagyobb képek a megosztott linkeknél
Ilyen lett!

Mit szóltok hozzá? Tetszik ez a változás, észrevettétek már a hírfolyamban a megváltozott képméreteket?
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás