A Google Analytics nem támogatja tovább az Internet Explorer 8-at

A Google Analytics nem támogatja tovább az Internet Explorer 8-atÍrta: KLSoft, 2013.09.21, 12:53:37-kor


A Google szakemberei a héten bejelentették, hogy 2014. január 1-től a Google Analytics rendszer nem fogja támogatni az Internet Explorer 8-at (és természetesen a korábbi verziókat sem). Így a felületet nem is fogják elérni az ilyen böngészőt használó felhasználók.


A Google szakemberei azzal indokolták a döntést, hogy az Internet Explorer 8 lehetőségei nagyban korlátoznák a jövőbeni fejlesztést, ezért határoztak úgy, hogy a régi böngészők támogatását megszüntetik. Így tehát már csak 3 hónapig lehet elérni az analitikákat a régi böngészőkből.

A Google fejlesztői a felhasználói élmény kompromisszumok nélküli növelését tartják szem előtt az újítások alkalmazása során.

Ezzel a lépéssel azonban nagyon sok felhasználónak okoznak fejtörést, és sokakat kényszerítenek változtatásra, ugyanis a Windows XP rendszert használók számára az Internet Explorer 8-as verziója volt a legfrissebb. A korosodó XP rendszert használók kénytelenek lesznek másik böngészőt választani, ha használni szeretnék a Google Analytics statisztikáit.

Hogyan tovább?
A Windows XP-t használó felhasználók más böngészőre (Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, stb.) kell áttérjenek a jövőben. Más feladatuk egyelőre nincs is! A Google nem jelezte, hogy a többi böngészővel szemben hasonló változtatásokat vezetne be.

Internet Explorer 8

Akik pedig a Windows XP-nél újabb (Vista, Win 7, Win 8) rendszereket használ, azoknak elegendő az IE verzióját frissíteni (9, 10 vagy 11-es verzióra).

A statisztikából nem tűnik el…
A szakemberek azonnal tisztázták, hogy a méréseket az újítás nem befolyásolja. Tehát a statisztikában továbbra is látszani fog minden régebbi böngésző, akárcsak eddig. A korlátozás mindösszesen az Analytics felületének elérésére vonatkozik.

December 31-ig még van idő
Az újítások és a korlátozások bevezetése csak jövőre lépnek életbe, így december 31-ig még használható lesz az IE8-as verzióval is a Google Analytics statisztikája.

Kíváncsian várjuk az újításokat, és a felület változásait.

Forrás: Google Blog
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás