Elkészült – „Legyen rá Energiánk” - e-verseny az energiahatékonyságról

Elkészült – „Legyen rá Energiánk” - e-verseny az energiahatékonyságrólÍrta: KLSoft, 2013.06.26, 10:42:09-kor


Elkészült legújabb honlapunk, mely egy kissé eltérő az eddigi munkáinktól. Egy energiahatékonysággal kapcsolatos elektronikus feladatsor sok újdonsággal és automatizációval.
Megrendelőink mindig új kihívásokat állítanak elénk, nem volt ez másképp az új weboldal kapcsán sem. Egy kétnyelvű, energiafelhasználás, környezetvédelem témakörébe tartozó általános iskolás gyermeknek szóló e-feladatsor megalkotását kaptuk feladatként.

Az e-verseny a Green School Projekt (HUSRB/1203/122/216) a Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló Együttműködési Program keretében került megvalósításra.

Legyen rá Energiánk

A feladatsor 5 feladattípust ölel fel, így a regisztrált kitöltők találkoznak totóval, Ökoház berendezésével, igaz-hamis állításokkal, megfelelő sorrend felállításával, valamint csoportosításos feladattal is.

A megvalósítás során végig fontos szempont volt a könnyen átlátható felület kialakítása, irányított folyamatok tervezése, valamint az egyszerű kezelhetőség. A feladatsort döntő többségében két általános iskola tanulói fogják kitölteni, így az Ő munkájuknak segítése volt a fő irányvonal.

Ugyancsak fontos szempont volt, hogy egy adott feladattípust egy tanuló csak egyszer tölthessen ki, az eredményeit pedig ne lássa csak akkor, ha már a teljes feladatsort kitöltötte!
Az adott – bejelentkezett – felhasználó feladatlapjait a rendszer automatikusan menti, és javítja is, ezzel nagyban elősegítve azt, hogy az értékelés gyorsan, automatizálva történhessen meg.

Egy kis technológia…
Természetesen, mint szinte minden projektünknél, itt is alkalmaztunk néhány új technikát. A teljesség nélkül néhány adat: a jquery sortable osztályának használata, a két nyelv elkülönült használata az oldal böngészése közben, feladatok online vizsgálata, stb.
Így pl. a 4. feladattípusnál a megfelelő sorrend felállításához a versenyt kitöltőknek mindösszesen annyi dolguk van, hogy az egérrel a megfelelő helyre húzzák az adott kifejezéseket, a rendszer ennek megfelelően végzi el a sorrend felállítását.

A feladatsort 2013. szeptember 15-ig lehet kitölteni, a helyes megoldások is ekkortól válnak elérhetővé.

A weboldal elérhető a www.csemete.com/legyenenergiank aloldalon.

Sok sikert, jó munkát kívánunk a feladatsor kitöltéséhez!

Legyen rá EnergiánkNe maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás