Hazánkban is elindult a Google Street View

Hazánkban is elindult a Google Street ViewÍrta: KLSoft, 2013.04.24, 11:07:04-kor

Cimkék: Google, Street View,

Hosszas egyeztetés és végül sikeres megegyezés után 2013. április 23-án, kedden reggel a Google elindította Magyarországon is a Street View szolgáltatást.
A Google és a magyar hatóságok (Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság elnökének vezetésével) két hónapja egyeztek meg a Street View és egyéb szolgáltatások magyarországi bevezetésének feltételeiről.

A Google autói már 2011-ben és 2012-ben végigjárták Magyarország összes(!) települését, és egy-egy járhatatlan vagy eldugott területen, utcán kívül mindent végigfotóztak.

A szolgáltatást a következőképp tudjuk elérni:

  • megnyitjuk a Google térképet (maps.google.hu)
  • A közelítést-távolítást lehetővé tevő csúszka tetején levő sárga emberfigurát ráhúzzuk a kívánt területre. Ekkor a térkép átvált Street View üzemmódba, és máris az utcaképet látjuk magunk előtt. [Ha rákattintunk a figurára, akkor a térképen kékkel jelennek meg azok az utcák, ahol a szolgáltatás működik]
  • Ha ráközelítünk egy területre, és ott él a szolgáltatás, akkor ott azonnal át is vált a térkép Street View üzemmódba.


A használata nagyon egyszerű.

A kurzormozgató nyilakkal körbe tudunk fordulni, fel-le tudunk nézni az adott területen. Ha pedig tovább akarunk „sétálni” a területen, az egérrel kattintva ezt megtehetjük bármikor.

Ha egy képet, egy helyet meg szeretnénk osztani, akkor nincs más dolgunk, mint a felső sorban szereplő megosztás gombra kattintva kiválasztani, hogy milyen módon szeretnénk ezt megtenni!

Cég, vállalkozás, üzlet?

Ha rendelkezik bármelyikkel, akkor itt az ideje megkeresni a térképen, bejelölni, street viewen keresztül megnézni, megosztani, és megmutatni mindenkinek!

Egy nagyon jó eszközt kaptunk a kezünkbe arra, hogy:

  • A saját vállalkozásunkat reklámozzuk teljesen ingyenesen!
  • Szét tudjunk nézni a nagyvilágban, mielőtt döntenénk: pl. megnézhetjük a nyaralásra kiválasztott szálloda környezetét, a kiszemelt üzlet közvetlen szomszédságát, van-e parkoló, hogy néz ki, mit is keressek, stb…
  • Mozgássérültek előre meg tudják nézni, hogy az adott épületet meg tudják-e, vagy hogyan tudják megközelíteni!

A kamera mindent lát...

A Google kamerái előtt nem sok dolog marad észrevétlen. Sok országban már egyenesen várják az autók felbukkanását, hogy előre megrendezett jeleneteket rögzítsen a kamera a jármű elhaladásakor.
Számtalan koccanás, érdekes, vicces helyzet is van, amit az autók rögzítenek, érdemes kicsit körülnézni!

Fotó: Mudra László [origo]

Még visszatérnek...

A Street View autók 2013. május 13-án visszatérnek Magyarországra, és a régi képeket frissítik, az elmaradt utcákat feltérképezik, így még pontosabb és aktuálisabb adatbázishoz férhetünk hozzá.

Egy kis érdekesség: budaörsi gyülekező az indulás előtt

Néhány kép Magyarországról:

Ha talált valami érdekeset, akkor ne habozzon megmutatni nekünk, mi is keresgélünk!Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás