Megérkezett a Facebook Home

Megérkezett a Facebook HomeÍrta: KLSoft, 2013.04.05, 16:47:23-kor


A világsajtót már bejárta a tegnapi Facebook sajtótájékoztatón bemutatott okostelefon-applikáció, röviden mi is bemutatjuk miről is szól a közösségi portál új szolgáltatása.
Az előzetes találgatások már napokkal a 2013. április 4-ére meghirdetett Facebook sajtótájékoztató előtt megkezdődtek arról, hogy vajon mit is fog most bemutatni a nagyközönségnek Mark Zuckenberg!? Idén ez már a harmadik alkalom volt, hogy a sajtó a cég központjába volt hivatalos. Először a Graph Search, majd az új üzenőfal volt a téma, most pedig a jól értesültek a Facebook mobil bemutatását várták nagyon, míg mások a Facebook saját operációs rendszerének bejelentésére esküdtek. A meghívó szövege ugyanis így szólt: "Gyere, és nézd meg az új otthonunkat Androidon".
FB_Home meghívó

Megérkezett a Facebook Home!

A sajtótájékoztató után elmondhatjuk, hogy kicsit mindkét félnek, kicsit pedig egyik félnek sem lett igaza. Az újdonság egy Android operációs rendszeren futó nagy alkalmazás, a Facebook Home lett.

Facebook Home

Mi az a Facebook Home?

Az új szoftver nem más, mint az Andriod operációs rendszereken futó mélyen beágyazott alkalmazás, amely átveszi a telefonon a nyitóképernyő és minden más alkalmazás elsődleges szerepét. Azok, akik telepítik az alkalmazást a készülék bekapcsolása után nem a hagyományos nyitóképernyővel találkoznak, hanem a Facebook Home rendszerével, mely az egész kijelzőt egy üzenőfallá változtatja. Ha valamely ismerősünk megoszt, lájkol, feltölt valamit a facebookra, akkor itt rögtön értesülünk erről. Sőt! A Facebook Home annyira a készülék részévé válik, hogy a beérkező SMS-eket és e-maileket is megjeleníti, úgy, hogy az ismerősünk Facebook profilképe, és a korábbi üzenetváltásaink közé helyezi ezt be, ez a szolgáltatás lett a Chatheads. Persze ehhez hozzátartozik, hogy a Home telepítésével a névjegyzékünk, üzeneteink adatait megosztjuk a Facebookkal…

Facebook Home


Egy program mind felett...

A közösségi oldal bemutatója szerint a telepített alkalmazások természetesen továbbra is elérhetőek maradnak, de a készülék a facebookos nyitóképernyővel indít, a többi szolgáltatást egy ujjmozdulattal előhúzható menüből lehet elérni, amelybe a felhasználó maga teszi be kedvenc appjait.

Facebook Home

A telefon bármely funkciója használata közben megjelenik az ismerünk feje a képernyőn, ha épp üzent nekünk valamit, a képre kattintva azonnal válaszolni is tudunk az üzenetre, függetlenül attól, hogy épp zenét hallgattunk, vagy épp az interneten böngésztünk valamit.

Egyelőre csak a csúcskategória kiváltsága lesz!

A rendszer április 12-étől lesz elérhető a nagyközönség számára is. Fontos azonban megjegyezni, hogy egyelőre csak néhány, csúcskategóriás készüléken lesz használható a Facebook Home, úgy mint Samsung Galaxy S3, S4 és Note II, HTC One X, X+ és One.
Facebook Home

Az első készülék pedig, amelyen már előtelepítve lesz a rendszer a HTC First lesz. A támogatott készülékek sora a jövőben gyorsan fog bővülni, így szinte minden Androidos készüléken elérhető lesz a Home.

A jövőben az is borítékolható, hogy egyre több Home reklámot látunk majd a Facebookon, a hagyományos Facebook mobil applikációkban, és mindenhol, ahol a közösségi portált használjuk.

Kíváncsian várjuk az első visszajelzéseket a rendszer használatáról! Ön használni fogja, vagy megmarad a hagyományos funkcióknál?Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás