Milyen honlap-trendek várhatók 2013-ban? – 1.rész

Milyen honlap-trendek várhatók 2013-ban? – 1.részÍrta: KLSoft, 2013.03.27, 11:02:26-kor


Most induló sorozatunkban a 2013-as évre vonatkozó weboldal-trendeket mutatjuk meg. Milyenek lesznek az év igazán sikeres, látványos, trendi, vagyis JÓ honlapjai!?
A bemutató sorozat első részében az úgynevezett Parallax Scrolling technológiával készült oldalakat mutatjuk be.
Eléggé idegenkedve fogadjuk a fenti kifejezést, ugye? Mi ez az újabb külföldi szó, amit bevezettek? A kifejezés olyan weboldalakat takar, melyek összességében egyetlen lapon vannak, és lefele-felfele görgetve érhetjük el a különböző honlap-modulokat.
Persze ez nem téveszthető össze azzal a módszerrel, amikor mindenféle kiemelések és nyilak, animációk sokaságával vezetnek lejjebb és lejjebb az oldalon minket, hanem valami teljesen más, teljesen új webes technológiáról van szó.
A Parallax Scrolling technológiával ellátott oldalak legtöbbször ugyanúgy rendelkeznek menüvel, mint egy „hagyományos honlap”, viszont a menükre kattintva nem új lapon jelennek meg a tartalmak, hanem az azt megelőző menüpontok moduljai alatt vagy mellett!

Miért jó ez?

  • a weboldal teljes tartalma betöltődik, amint megérkezünk az oldalra, a további böngészéshez nem kell külön várni a lapok betöltődésére
  • egyszerű, nagyon könnyen áttekinthető oldalt kapunk eredményül
  • gyorsan és könnyen kezelhető oldalt kapnak a látogatók
  • villámgyorsan lehet navigálni az egyes modulok között
  • okostelefonos / tabletes látogatóink is könnyen tudnak görgetni, nem kell kattintgatniuk a menüpontok között!

Jó-jó, de szép is lehet ez?

Természetesen, sőt! Nagyon szép grafikák készíthetők a technológia alkalmazásával, szinte mozgóképszerűvé varázsolható a weboldalunk!

Mutatok is néhány példát:

Honnan jött ez az újítás?

A technológia elvi alapjait az 1940-es évektől alkalmazzák az animációk készítésénél, aminek az a lényege, hogy a kamera előtt a különböző animációs rétegek (háttér, domborzati elemek, közeli pontok) más-más sebességgel mozognak, ezzel érve el a mozgókép hatását.

A Parallax Scrolling weboldalak is ezt az elvet alkalmazzák a grafikai megjelenítés során. Ahogy görgetünk fel-le az oldalon, az egyes elemek (pl. a háttér, vagy egyes grafikai elemek, gombok) más-más helyen jelennek meg. A görgetéssel együtt mozognak velünk egy adott szintig!

Miről beszélek? Nézzük csak meg ezt az oldalt:

Gőzerővel dolgozunk mi is a egy olyan weboldalon, amely ezt a technológiát alkalmazza, hamarosan elérhetővé is tesszük mindenki számára! Amint elkészült, azonnal hírt adunk róla itt is!

A 2013-as weboldal-trendeket bemutató sorozatunk következő részében a Mobiltelefonokra optimalizált weboldalak témáját fogjuk boncolgatni!

Addig is kínácsian várom a véleményét a most bemutatott technikákról!
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás