QR-kód, egyszerű, ingyenes, hatékony marketing eszköz

QR-kód, egyszerű, ingyenes, hatékony marketing eszközÍrta: KLSoft, 2013.03.16, 16:10:32-kor


Biztosra veszem, hogy találkozott már a QR-kóddal. Lehet, hogy nem tudta, hogy az, de találkozott vele. Itt az ideje, hogy tudatosan használja is, és kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket!
A QR-kód nem újdonság, már néhány éve köztünk van, ám az utóbbi időben egyre nagyobb jelentőséggel bír. Aki eddig nem használta, annak itt az ideje pótolni ezt a hiányosságot, és a lehető leggyorsabban bevetni magát a kód kínálta lehetőségek rejtelmeibe.
Bizonyára Ön is sokszor találkozott már ezzel a kis „jelöléssel”… Óriásplakáton, névjegykártyán, szórólapon, étlapon… Nem tudta mi az, csak nézte, hogy van valami fekete-fehér foltokkal teli négyzet a sarokban? Bizony, ez a QR-kód, lássuk mit is takar ez a lehetőség!

Mi is az a QR-kód?
A gyors definíciója: QR (=quick response, azaz gyors válasz). Egy négyzet alakú vonalkód, aminek lehetőségével névjegyadatokat, térkép adatokat, weblap és e-mail címet, szöveget, videót, SMS-t tudunk tárolni és megosztani. Ehhez semmi más nem kell, csak az, hogy látogatónk az okostelefonjával beszkennelje a kódunkat, és máris feltárul a benne tárolt tartalom.

Mire jó nekem ez?
Az előzőekben szinte meg is válaszoltam a kérdést! A QR-kódok rengeteg, nagyon egyszerűen hozzáférhető információt tudnak tárolni, amit akár egy szórólapon, akár egy névjegyen, vagy óriásplakáton elhelyezve tudunk felhasználni.
Az okostelefonok elterjedésével a névjegyek begépelése a telefonba sok ember számára nehéz feladat. Milyen egyszerű lenne, ha egy gombnyomással el lehetne ezt intézni!? Erre tökéletes a QR-kód! Semmi más dolgunk nincs, mint beszkennelni a kódot, és a megjelent névjegyet elmenteni a telefonba.
Előfordul Önnel is, hogy út közben lát egy plakátot, rajta a weblap-címmel, ami érdekli is, viszont mire hazaér elfelejti, hogy mi is volt az? Erre is megoldást nyújt a QR-kód! Egyszerűen beszkenneli a kódot, majd elmenti a kedvencek közé a kódban tárolt weblap címét.

Hogyan tudom ezt használni?
Amint azt már jeleztem, okostelefonra van szükségünk először is. Androidos telefonokon az egyik legnépszerűbb alkalmazás a Barcode Scanner app, iPhone-on az ingyenes QR Reader for iPhone, míg Symbian rendszereken a NeoReader alkalmazás az, amit érdemes használnunk.
A fenti programokat ingyenesen letölthetjük, és használhatjuk is készülékünkön! (érdemes kipróbálni az alábbi kódod hozzá)
KLSoft - QR-kód
A KLSoft - webes megoldások mindenkinek részletes névjegyadatait tartalmazó kód látható a képen!

Tippek, hogy mire is használja a vállalkozás a kódot:
  1. Nyomtassa az elektronikus névjegyét tartalmazó kódot névjegykártyájára: aki nem ismeri a rendszert, érdeklődni fog róla, aki pedig ismeri, nagy valószínűséggel szinte azonnal beolvassa okostelefonjával.
  2. Névjegykártyánál vagy szórólapnál maradva: a kód ne a névjegy információkat tartalmazza, hanem egy kedvezményre jogosító kupon linkjét, vagy egy letölthető tanulmány elérhetőségét jelölje!
  3. Használja a hírlevelet a vásárlóival történő kapcsolattartásra? Akkor itt az ideje a hírlevél alján elhelyezni a névjegyadatokat tartalmazó QR-kódot, és amint olvassák a levelet, máris el tudják menteni a telefonba a névjegykártyát.
  4. Újsághirdetésben, óriásplakáton alkalmazza a kódot. Így aki olvassa / látja a hirdetést, azonnal a weboldalára, a részletes leírást tartalmazó részre navigálhat.
  5. Direkt marketing eszközeit egészítheti ki speciális QR-kóddal, ami segítségével az érdeklődők további, online tartalmakat tudnak megtekinteni a speciálisan nekik szóló weboldal landing page-re navigálva.
Nagyon ötletes alkalmazási lehetőségek a QR-kódokra!


Magyar bemutató a QR-kódokról!

Nekem is kell ilyen!
Meggyőztem Önt is a kód hatékonyságáról, fontosságáról?
A legjobb az egészben, hogy ingyenesen gyárthatunk magunknak QR-kódokat: egy magyar és egy külföldi oldalt ajánlok:
Egyszerűen csak kiválasztjuk, hogy milyen tartalmat szeretnénk megjeleníteni (térkép koordináták, névjegy adatok, weblap-cím, e-mail cím, üzenet, videó, stb.), kitöltjük az adatokat, majd generálhatjuk is a kódot.
Amint megjelenik a képernyőn a saját QR-kódunk, lementhetjük a gépünkre, és máris használhatjuk megjelenéseinkben.

Fontos! A QR-kódok méretét ki tudjuk választani a generálás előtt (kicsi, közepes, nagy). Generálás után viszont nem érdemes más méretbe megjeleníteni pl. a holnapon, mert a kicsinyítés miatt torzulhat a kód, és elveszítheti olvashatóságát!

Sok sikert kívánok Önnek is a használathoz! Kipróbálja, vagy megvárja, míg konkurensei már mind alkalmazni kezdik és csak utána fog a fejéhez kapni?Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás