Március 7-én megújul a Facebook

Március 7-én megújul a FacebookÍrta: KLSoft, 2013.03.06, 7:49:39-kor

Cimkék: Facebook, Timeline,

Csütörtökön mutatja be a nyilvánosságnak megújult felületeit a Facebook, derül ki az ekkorra meghirdetett sajtótájékoztató előzeteséből.

A hír frissült: Bemutatták az új Facebook üzenőfalat

Nem telt még el olyan nagyon sok idő azóta, hogy bevezetésre került az idővonal (timeline), és mire megszoktuk volna, máris jön egy kis ráncfelvarrás az üzenő-falunkon.
Néhány felhasználó számára már engedélyezte a Facebook a megújult felületet, így az ezekről készült képernyőmentések alapján láthatjuk, hogy körülbelül mire is számíthatunk.


Nézzük szépen sorban a változásokat:
  • Ami elsőként szembetűnik, az az, hogy eltűntek a dobozok, helyette egyszerű szövegek szerepelnek a legtöbb helyen.
  • A borítókép alatt kap helyet ezentúl egyszerű linkként a kedvelt oldalaink, fényképeink, stb.
  • Az üzenőfalunk pedig két részre lett bontva: A profilkép alatt a bal oldali részben egy oszlopba került névjegyünk és ismerőslistánk is, mely eddig a borítókép alatti dobozban volt.
  • A főoldal jobb oldalán pedig egymás alatt az általunk megosztott tartalmak sorakoznak. Így helyezve még nagyobb hangsúlyt a megosztott képekre és videókra.

A hírek szerint a megújult felülethez a designerek egy népszerű iPad hírolvasó alkalmazás, a Flipboard kezelőfelületét használták ihletként. Az új üzenőfal megtervezésekor az lehetett a fő irányvonal, hogy az látványosabb, képekben, videós tartalmakban gazdagabb legyen, ugyanakkor pedig több, vagy jobban pozícionált reklámot lehessen elhelyezni rajta. Harmadrészt pedig szem előtt tartva a mostani trendeket elkerülhetetlen, hogy egységesítsék a weben elérhető verzió és az okostelefonokon, illetve tableteken futó Facebook-alkalmazások kinézetét.


Az új felület hamarosan elérhető lesz mindenki számára, kíváncsian várjuk róla a véleményeket!Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás