Most bárki betekinthet a Google szerverparkjába

Most bárki betekinthet a Google szerverparkjábaÍrta: KLSoft, 2012.10.18, 18:30:58-kor

Cimkék: Google, szerver,

Rengetegen embert foglalkoztat az, hogy a keresőóriás vajon hol és hogyan tárolja az adatainkat, hol vannak azok a szerverek, melyek a cég titkos keresési algoritmusait futtatják...
A Google féltve őrzött titokként kezel szinte mindent ami ezeket a központokat illeti, most viszont egy váratlan fordulattal betekintést engedtek az egyikbe.
Sőt, ezen is túl mentek, a Google Maps Street View rendszerén keresztül még egy kis videón is megmutatják mindenki számára az épületet és a "beltartalom egy részét is".
Itt tudunk szétnézni!
Itt pedig egy rövid videót is meg tudunk nézni:


Természetesen mély titkokat (pl. hogy vajon összesen hány szerver szolgálja ki a Youtube, a Gmail, vagy épp a Google kereső rendszerét) nem árulnak el nekünk, de mindenképpen impozáns látványt nyújtó képeket tettek közzé.
A cég nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megfelelően titkosítsa adatainkat, így az adatközpontokba való bejutás sem lehetséges, csak nagyon kivételes esetekben - pl. ilyen a mostani.
A most betekintést nyert újságíró beszámol arról is, hogy a Google nagy hangsúlyt fordít arra is, hogy az egyes gépei a lehető legkevesebb energia befektetésével működjenek, természetesen teljesen stabilan. Így lehet az is, hogy a hűtést sok helyen a tengerből, vagy a közeli folyóból felhasznált vízzel oldják meg. A szervereik saját fejlesztésűek, minden sallangtól mentesek - még házuk sincs, csak a puszta alaplapok kerülnek be a szekrényekbe.

A Google ebből az alkalomból egy külön képgalériát is létrehozott, melyen keresztül mi is bármikor szét tudunk nézni az adatközpontban. A képre kattintva elérjük a teljes galériát:


Természetesen egy kis cég játékosságát az épület elemei is magukon hordozzák, még a hűtést végző csövek is a Google színeire vannak festve, vagy a hegesztést végző dolgozó is Jokeres maszkban dolgozik.

Egy-egy ilyen központ (a Google világszerte kb. egy tucat ilyennel rendelkezik) nagy élményt nyújthat mindenkinek, még akkor is, ha csak képen keresztül láthatjuk azt!Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás