Hétfő óta máshogy keres a Google, mint eddig...

Hétfő óta máshogy keres a Google, mint eddig...Írta: KLSoft, 2012.08.14, 21:26:45-kor

Cimkék: Google,

2012. augusztus 13. után megváltozott a Google keresési, illetve találat-megjelenítési módszere. Erre tekintünk ki egy kicsit az alábbiakban.
Nem telik el nap, hogy ne használnánk valamilyen keresőoldalt internetezés közben. A legelterjedtebb, és ezáltal a legnagyobb kereső a Google. Mindenki ismeri.

Ettől a héttől kezdődően azonban megváltozott a program találat-megjelenítési módszere.
A rendszer immár figyeli azokat az oldalakat, amelyekről több bejelentés is érkezett jogsértő tartalom miatt, és ezeket az oldalakat a találati listában lejjebb / hátrébb jeleníti meg. A keresőmotor tehát egy újabb feltételt is figyelembe vesz ezentúl, amikor a találati listát generálja egy-egy keresés során.

A Google-höz (akárcsak a többi keresőoldalhoz) nagyon sok panasz érkezett az elmúlt időszakban amiatt, hogy segítségükkel nagyon könnyű illegális tartalmakhoz jutni. (A kritizálók között lemezcégek, filmstúdiók, szoftvercégek egyaránt jelen vannak). A panaszt emelő cégek örömmel fogadták a hírt, ám jelezték, hogy a következő időben folyamatosan figyelemmel követik majd a keresőóriás találati listáját, hogy az új motor hatékonyságát ellenőrizzék.
Természetesen ehhez szükséges egy olyan adatbázis, melyben a jogsértő anyagokat tartalmazó oldalak adatai szerepelnek. Ez az bázis viszont a Google rendelkezésére áll, egy 2009-ben bevezetett szűrőrendszernek köszönhetően, mely a bejelentéseket összesíti. A bejelentések száma napról napra rohamosan nő. (az utóbbi időszakban NAPONTA annyi bejelentés érkezett, mint 2009-ben összesen) - tehát egy hihetetlenül nagy adatbázis feldolgozásáról van szó.

Sajnos azonban az is előfordul, hogy valamely weboldal tévesen kerül fel a "tiltólistára". Ezen oldalak tulajdonosai természetesen jelezhetik a Google számára a hibát.
A rendszer az ilyen bejelentéseket fenntartással, óvatosan kezeli, egyetlen oldalt sem távolít így el a találati listából, mindösszesen hátrébb rangsorolja őket. A keresőóriás csak akkor töröl a weblapot a listájából, ha arra bírósági végzés utasítja a jogsértő tartalom miatt.

A most bevezetett újítás is azt a célt szolgálja, hogy a felhasználók legális, minőségi tartalmakhoz jutnak kereséseik során.

Kíváncsian várjuk az első tapasztalatokat, valamint azt, hogy milyen mértékben változik emiatt a találati lista...
Ne maradjon le a következő cikkünkről:
iratkozzon fel most a blogértesítőnkre!

Cikkek


címkefelhő

Adwords Ajánlatkérés ÁRAJÁNLAT ÁSZF bemutatkozó cég bővítés családbarát árak egyedi megoldások egyedi elképzelés weboldalak felújítása frissítések grafika híreink Honlapok Honlapkészítés Honlapfelújítás Honlaptervezés ingyenes árajánlat körlevél kampányok karbantartás Keresőoptimalizálás wablap-készítés weboldal készítése kialakítás kivitelezés KLSoft látványtervek magánszemély megbízható megfizethető megoldások Hírlevél megvalósítás mindenkinek PHP Referenciák Rövid határidő rugalmas ügyintézés Segítünk sikeres szervezetek szolgáltatások tervezés ügyintézés Blogbejegyzés vállalkozás webáruház webes megoldások weblap Weboldal weboldal-karbantartást Webprogramozás